Snacka Kaffe

  • 10 saker att tänka på innan du öppnar ditt café

    Att öppna ett café är en dröm för många av oss, ett sätt att sätta vår egna prägel på vad gott kaffe och gott fika egentligen är. Att driva ett café innebär inte bara ett...
  • Rätt Kvarn till ditt Cafe

     Det här inlägget har skrivits av gästskrivaren Håkan Sävlind Att välja kvarn har aldrig varit enklare När vi besöker ett café för första gången sl...
  • Rutinerna som håller din kaffeutrustning vid liv

    Att vara barista och ha den bästa kaffeutrustningen till sitt förfogande är en svårslagen känsla. Men det innebär också ett ansvar, har man kaffeutrustning i världsklass ska man också...
  • 3 tecken på att din espressomaskin behöver service

    Espressomaskinen, baristan bästa vän. I många hushåll och i nästan alla caféer runtom i världen hittar du en espressomaskin, då den behövs för att göra den största majoriteten av kaffedrycker som vi dricker dagligen...
  • 6 Saker Att Tänka På Innan Du Köper En Espressomaskin

    Att öppna ett eget café är en livsdröm för många av oss, ett stort steg både för företagaren inom oss men också ett sätt för vår inre kaffe-älskare att dela med sig sin version av den bästa kaffeupplevelsen.
  • Snacka Kaffe - med Emanuel Olsson

    En av de stora sakerna med kaffe är att det är anpassningsbart. Du kan lägga till ett kaffeelement i de flesta koncept och få det att fungera, det är ett sätt att få en relation till kunder. Emanuel Olsson från La Verité har lyckats kombinera kaffe och kläder i ett unikt popup -koncept i Örnsköldsvik!
  • Snacka Kaffe - med Håkan Sävlind

    Det är inte många barista som upplever en karriärökning så snabbt som Håkan Sävlind. Han är för närvarande Head Barista på Cafe Pascal i Södermalm, Stockholm, Håkan har byggt upp ett rykte som en hardcore kaffe älskare och begåvad barista. När han började med kaffe 2018 på Espresso House blev Håkan snabbt en kvalificerad Masterbarista inom sex månader.
  • Snacka Kaffe - med Pierre Tymms

    Den australiensiska kaffegurun Pierre har haft en så kallad berg-och dalbanekarriär inom kaffebranschen. Han hoppade av universitetet vid 21 års ålder för att starta en karriär inom kaffe. Han arbetade sedan på kaféer runt om i Europa innan han slutligen bosatte sig i Stockholm 2017. Innan han kom till Espressospecialisten drev Pierre sitt eget företag i Stockholm där han gjorde kaffeevenemang. Han är också grundaren av Stockholm Coffee Festival.