Skapa en Modern Kaffemeny

Om du är kaféägare som vill öka din försäljning av kaffe behöver du fokusera på att skapa en meny som framhäver dina styrkor och tilltalar dina gästers smak. Att bygga en kreativ kaffemeny som är väl genomtänkt och utförd är avgörande för att vara relevant och sälja mer kaffe.

Här är några tips som kan hjälpa dig att skapa en meny som säljer: 

coffee menu on table << Kaffemeny på bordet >>

Håll det enkelt

Gäster föredrar en meny som är lätt att läsa och förstå. Att erbjuda för många alternativ kan vara överväldigande och resultera i att kunderna lämnar utan att göra ett köp. Därför är det viktigt att hålla din meny enkel och fokuserad på några få klassiska nyckelprodukter, t.ex. Espresso, Cappuccino och Latte.

Erbjud variation

Lika viktigt som det är att hålla din meny enkel är det att erbjuda variation för att hålla gästerna intresserade. Ett enkelt sätt att göra detta är att erbjuda specialdrycker relaterade till säsongen. På vintern är till exempel en härlig Mocha eller Varm Choklad med vispad grädde en klassisk och värmande favorit. Medans du på sommaren bör introducera Cold Brew eller Ice Latte på menyn istället.

 

Eversys Cameo

Utbilda dina baristor

Dina baristor är dina säljare och deras kunskap och färdigheter gör stor skillnad för din hur framgångsrikt ditt café är. Satsa på att utbilda din personal så att de har kunskap om din meny och kan göra rekommendationer baserade på gästernas preferenser. En välutbildad barista skapar en fullbordad helhetsupplevelse av besöket, vilket leder till återkommande försäljning och positiva recensioner.

Om du inte vill fokusera på att regelbundet utbilda dina baristor kan du titta på supertraditionella alternativ som Eversys Cameo som levererar kaffe i baristakvalitet med bara ett knapptryck. Detta skapar en säker och jämn kvalité på kaffet oavsett vem som jobbar, plus att det ger din personal extra tid att fokusera på att vara personlig och ge en bra service.

 

Att skapa en kaffemeny som säljer kan ta tid och ansträngning, men det är värt det i slutändan. Genom att följa dessa tips kan du bygga en meny som inte bara driver försäljning utan också skiljer ditt kafé från dina konkurrenter. Lycka till!