Historien om La Marzocco

Historien om La Marzocco

La Marzocco grundades 1927 av Giuseppe och Bruno Bambi och företaget startade i Florens, Italien, födelseplatsen för den italienska renässansen och hem till Leonardo da Vinci, Michelangelo och Brunelleschi, som skapade några av världens mest berömda konstverk.

Det är bara passande att La Marzocco skulle få ett rykte för att göra vackra och fantastiskt utformade espressomaskiner med en otroligt öga för detaljer. År 1939 var det La Marzocco som utvecklade och patenterade den första kaffemaskinen med en horisontell trycktank, som idag nästan 100 år senare är industristandard.

"Detta var den första av en serie innovationer, som senare inkluderade dubbla trycktankar med inviduellt styrda grupphuvuden"

Giuseppe Bambi

Med sin enorma passion för tradition och drivkraft för att ständigt förbättra kvalitén på sina espressomaskiner är La Marzcco idag tveklöst ett av världens bästa espressomaskinstillverkare. De har idag kunnat specialisera sig på varje enskild del av produktionen av sina maskiner, från de handgjorda ångtankarna till de laserprecisionsskrurna filterkorgarna. På så sätt lever Giuseppe Bambis stora erfarenhet, passion och yrkesstolthet vidare idag nästan 100 år sedan starten i Florens 1927.

La Marzocco fortsätter att inspirera och vara en outtröttlig drivkraft för espressoindustrins hantverk och vision framåt.